Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 58 гостей на сайті
11
трав.
2011
Місія і патріархат Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Місія
«Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений. Але як покличуть Того, в Кого не ввірували? А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника? І як будуть проповідувати, коли не будуть послані? Як написано: Які гарні ноги благовісників миру, благовісників добра.» (Рим.10:13-15)»
Боже слово ставить перед нами у цих віршах чотири питання. Усі вони починаються від слова «як»?  Для того, щоб можна було «призвати імя Господнє», необхідно спочатку в Нього «ввірувати»; для того, щоб повірити, потрібно почути, в кого увірувати, і що це означає; а для того, щоб почути, потрібно, щоб хтось про це проповідував. Яке найважливіше завдання  віруючого?
Чи тільки в тому, щоб турбуватися про своє власне життя, будувати,  займатися харитативною працею, відвідувати храм? Все це дуже добре, але не забуваймо про волю Спасителя, передану учням перед вознесінням:  нести Добру Новину усім народам світу. Не тільки до східу  і центру України, не лише українцям, які проживають в інших країнах світу, але усім народам «аж до краю землі». Мусимо вийти за рамки провінційності. Ми українці, але насам перед, ми -  християни, і для нас кожна людська душа , будь якого  народу і племені має одинакову гідність, важливість і потребу спасіння.
На мою думку між місійною і патріаршою свідомістю нашої помісної Церкви можна поставити знак рівності. Тоді ми будемо готові до визнання Патріархату, коли тисячі наші священиків і віруючих  людей виявлять бажання  працювати на Христовій ниві у різних кінцях світу, серед  різних народів, послані і підтримувані матірньою Церквою.  Це будуть справжні герої своєї вітчизни, що не з крісами чи гарматами, а з взявши Євангелію і хрест підуть у світ із прапором Христової любові .В такій ситуації патріарша гідність буде всіма зрозуміла і незаперечна.  Чим більше уваги, молитви, засобів звернено на  місійну  працю, тим більше Бог благословлятиме свій народ в Україні. Прощальна заповідь Христа повинна запалити вогонь  в наших серцях, закликаючи до праці.
 

Коментарі  

 
+1 #3 Олександр 24.06.2011 13:58
Стара класична формула Божого люду-…ті,що моляться,ті що працюють і,нарешті,ті що захищають-дає відповідь кожному із нас в місійності нашого життя зХристом!Поява в нашій Церкві такоі особистості,як Кир Андрей,зняло питання провінційності.Патріярхат наших північно-східних сусідів постав шляхом симоніі і насильства,вони просто узагальнили свою ,як вони рахують, місійність ідеі третього Риму і на цьому, цілком державному проекті розбудували структури церкви,тому як намене місія іПатріярхат в евангелістичном у розуміні мають трохи не коректне звучання.
Цитувати
 
 
+1 #2 о.Михайло 24.06.2011 13:58
Дякую за коментар. Запрошую ще ділитися своїми роздумами, які дуже важливі для Божого люду.
Цитувати
 
 
+1 #1 bogdan 24.06.2011 13:57
Відважусь на коментар з акцентом щодо місії віруючих людей, так як Церква зараз роздумує над Діяннями Святих Апостолів. Діяння для мене мирянина це дії, а значить взутись в сандали віствування і одягнутись в повну зброю та бути готовим до боротьби.Та мати в серці послання Богородиці, яка теж в цей час про сить–” закликаю вас свідчити своїм життям і допомогти іншим наблизитись до мого Непорочного Серця, щоб в їхніх серцях розгорілось полум’я любові до Всевишнього”. Святий настоятель з Арс Жан-Марі Віанней свого часу зміг змінити серця і життя стількох людей, бо зумів наблизити до них милосердну любов Господа. І в наш час потребуємо такого стилю проповіді і такого свідчення про правду Любові, тому маємо просити Пана жнив, щоб дарував світові таких пастирів. Молімось за наших священників та мирян, які служать Богові серед інших народів прославляючи Богом бережений народ наш та країну!
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомство с девушками барнаула для секса с номерами телефона