Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 30 гостей на сайті
08
черв.
2013
Місія важлива 2 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Місія

Ця серія онлайн зустрічей присвячена найбільшому бажанню Бога і Його великому дорученню: щоб вся земля наповнилася проповіддю Божого слова. Сьогодні розважимо про сучасний стан народів світу. «Євангелія Царства буде проповідуватись по всьому світі» Мт. 24.14. Ми свідки Ісуса Христа, місіонери на цій землі і для цих людей. Хто спасенний, той інших спасає. Як часто ми тратимо на марне свої сили і час життя. Пройшло дві тисячі років, а світ все ще не євангелізований. Скільки ще чекати, щоб кожен віруючий узявся за справу? Що потрібно зробити, щоб виконати доручення дане Церкві?
Для наших роздумів можна використати деяку статистику. Співвідношення християн і нехристиян становить приблизно 7:1;  Африка - континент, де найбільше людей приходять до Христа; 1:3 людей світу вважають Ісуса Христа Богом; 1:3 населення землі не християнізована; 90% місіонерів працюють серед християнських народів; біля 30%  мов і діалектів, число яких більше 6900 все ще не мають письмових перекладів Біблії; в світі проживає більше 2,5 міліарди людей, які не мають доступу до Євангелії.

Ці дані свідчать про стан сучасного світу. Якщо Ісус наказав нам навчати, то нам необхідно іти до тих народів, котрі ще не чули про Христа. Християни, які мають спрагу виконувати велике доручення повинні знати про народи не досягнуті Божим Словом. Більшість не християнізованих народів займають територію між 10 і 40 градусами північної широти: від Західної Африки до Східної Азії (так зване вікно 10 : 40). Це територія, яка має велике значення для кожного християнина. Жителі цих регіонів духовно помирають без Христа. Вони  перебувають у такому ж самому стані, як ваш невіруючий сусід, або родич, але вони, на відміну від них, не мали можливості чути свідченні правди. Проблема у відсутності доступу до Доброї Новини, там люди не можуть нічого знати про Спасителя.
Ми часто вважаємо свою країну, парафію, себе – центром світу. Всесвітня місія Церкви не може обмежуватися лише греко-римським чи європейським світом, подібно як у І столітті християнство не обмежилося світом юдейським. Потрібно виходити поза дотеперішні межі Церкви задля ведення зовнішньої місії: „Те, що Католицька Церква перетворила західну (греко-римську) культуру, ще не свідчить, що вона не може християнізувати японської, китайської, індійської й іншої та що Католицька Церква в іншій культурі не може ще краще показати своїх сил” Більше ніж 2,7 міліарди людей не досягнуті проповіддю Христа! 95% цих людей проживають на території 10:40.
Ці країни недоступні для проповіді по кількох причинах:
1)Жителі цього регіону охоплені мусульманством  та іншими світовими релігіями (1.3міліарди мусульман, 860міліонів індуїстів і 275міліонів буддистів);
2)Багато країн  регіону забороняють проповідь християнства.
3) Дуже мало християн хочуть нести євангеліє у ці місця. Тільки 10% іноземних місіонерів служать у найважчих регіонах, інші 90% працюють у християнських країнах.
Світова Християнська енциклопедія стверджує, що з усіх пожертв на місіонерську працю у країнах Заходу, тільки 5,4% використовується для місії в інших країнах; з цих 5,4%  тільки 0,37% служать  для поширення віри між народами, які не чули Євангельської вістки. Інші кошти ідуть для проповіді тим, хто вже мав можливість чути Боже Слово. Основні категорії не християнізованих народів:
1.Корінні народи: 161 міліон людей із 704 народів; 60 місіонерів на один міліон туземців.
2.Мусульмани: 1,3 міліарди з 1344народів; 6 місіонерів на один міліон мусульман;
3.Буддисти:  275міліонів із 227народів; 13 місіонерів на один міліон буддистів.
4. Індуси: 860 міліонів людей із 1843 народів; 2 місіонери на один міліон індусів.
Які думки і почуття викликає у вас ця статистика у світлі слів Христа: «Ідіть і навчіть усі народи»! Рим 6.23. Ів.14.6. Чи ми віримо у написане, як ця віра впливає на наше життя? «Бо земля сповниться знанням Господньої величі, як води вкривають море»Ав.2.14; «І другим містам повинен Я звіщати Царство Боже, бо Я на те посланий!"; «Ще й інші вівці я маю, що не з цієї кошари. Я і їх мушу привести»Ів.10.16.  Ми живемо наперекір Божому слову, коли думаємо тільки про інтереси своєї громади, села чи міста, а забуваємо про "інші міста" і про "других овець». Спочатку потреби місії, поширення Церкви, потім- потреби парафії.
 Для зміни бачення потрібно віри і відваги Певним чином погляд Церкви, насамперед, на європейську місійну ситуацію можна пізнати з документів ІІ Ватиканського Собору (1962-1965рр.), а також із документів Римської Церкви пізнішої доби. До таких документів належать: Декрет про місійну діяльність Церкви, Пастирська Конституція про Церкву в сучасному світі „Радість і надія” (РН) ІІ Ватиканського Собору, Апостольське повчання папи Івана Павла ІІ „Місія Відкупителя” (МВ) і Апостольський лист папи Івана Павла ІІ „Світло Сходу” (СС). Системність підходу проявилася в наведенні визначення місій: „Окремі почини, які виконують післані Церквою євангельські проповідники, тобто: іти в увесь світ, проповідувати Євангеліє і насаджувати Церкву серед народів і громад, які ще не вірують у Христа, - загально називаються місіями”
У світлі вище сказаного, яка надія нашої віри? Нехай ці роздуми будуть заохотою для нас дивитися на світ очима Бога.

 

Домашнє завдання (пропозиції) 
1. Помоліться особисто, або у спільноті за євангелізацію світу.
2. Молімось, щоб християни простягнули руку допомоги не досягнутим народам.

 Використані матеріали: Святе письмо; о.М. Бендик «Місіологія» ; О.Д.Смит «Несите весть им о Христе»; Майк Кріег «Основи місіонерства»; Марек і Марія Джаскі «Місійність Церкви»; статистика міжнародного інституту BBN.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/plan-cul-avec-belle-salope-neuvic-2.html