Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 68 гостей на сайті
15
січ.
2013
Сторож брату. Місія. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Місія

«Хіба я сторож брату моєму» Багато тисяч років ці слова звучать у світі як оправдання байдужості до іншої людини, холодного лицеміря, власної брехні, гріха братовбивства. Людство побудувало стіни поділів, діти Бога поділені на різні народи, релігії, стани і касти.
До християнства ніхто не турбувався про бідних, хворих, відкинутих. Своїм приходом Христос врятував світ від повної деградації і зануреня у багнюці гріха. Від Вифлеєму до Голгофи Господь поєднався з терплячою людиною. Цар царів прийняв на себе людське тіло разом з його печалями і скорботами. Він добровільно прийняв на себе весь тягар наших гріхів. При погляді на хрест здригається серце людини. Винуватець споглядає свого Відкупителя! Кров Авеля була прообразом крові Божого Сина, що пролилася на Голгофі за кожну людину.
Брати і сестри, ми називаємо себе християнами! Це означає, що ми повинні наслідувати Христа, жити згідно Його науки. У підніжжя хреста повинен умерти наш егоїзм і народитися любов до людини. Ми покликані турбуватись про наших братів і бути сторожами для них. Запитаєте, хто наші брати? Відповідь Христа: «Якщо я буду піднесений від землі, то притягну всіх до себе»(Ів.12:32). Якщо хочеш зрозуміти як і кого любить Христос – подивися на хрест! Ось так любить Бог! Усіх дітей Адама хоче пригорнути до свого серця. Не має душі, яку б Христос відшовнув, за яку не пролляв сою кров. Наші брати – усі люди, ті які близько і ті котрі далеко, наші друзі і вороги, приємні для нас і не дуже. Митарі і блудниці, мусульмани і буддисти, родичі і чужі, визнані і покинуті. Господь кличе усіх (Лук.14.22).

Отже, ми – сторожі братам нашим. Як людина складається з душі і тіла, так і християнська місія покликана відповідати на потреби душі і тіла людини: служити людям і спасати душі! У величній картині останнього суду, Христос звертається до тих, кого називає благословенними в Божому царстві: Я був бідний. Я був хворий, Я був нагий і ви відвідали, нагодували, одягнули мене. Христова Церква завжди служила Богу в найбідніших людях - від первісної Єрусалимської громади і до наших днів. Де приходила Церква там появлялися лікарні, сиротинці, притулки, реабілітаційні центри…Де проповідується Євангеліє, там проповідується любов до набідніших.
Але страждає не тільки тіло, в терпінні і убогості може перебувати і душа людини. Страждання душі більш глибокі і сташні, бо вони можуть бути вічними. Поглянь кругом себе: скільки душ осліплені гріхом ідуть прямо в пекло, скільки не чують голосу любові, як багато обманутих дияволом, зранених життям у сумі і відчаї… Ці душі потрібно спасати.
Спасати душі! Для цього і прийшов Христос на землю. Він віддав усе: своє серце, свою кров, своє життя. Любов до грішників рікою потекла від хреста. Знайдений і захоплений цією любовю ап.Павло все інше вважав за сміття.
Любов до душ. Христова Церква живе цією любовю, вона наповнена нею. У Церкви є завдання і праця, яка перевищує все
інше: це місія. Якщо хтось знає інше, більш важливе покликання, ніж спасіння безсмертних душ, скажіть про це!
Любов кличе нас пам’ятати і молитися за людей в інших країнах і континентах. Але душі довірені нам знаходяться дуже близько, Лазар покритий
ранами лежить біля воріт. Добре огортати любовю землю, але нехай першими обєктами уваги і молитви будуть ті, хто близько і кого Бог нам дав.
Хіба я сторож моєму брату? Якщо не через егоїзм, то з причини суму, недбальства, депресії часто говоримо ці болючі слова, бо «Дух бадьорий, тіло немічне». Схиляючись над безоднею гріха, ненависті, підлості, думаємо: що я можу зробити, чого варта моя крапля старання в морі безвіря? Якщо ви переживаєте подібні спокуси – подивіться на Христа! Нам важко, боїмося кільком душам допомогти Його любовю, а Він помер на хресті, щоб усіх спасти! Серед малого і далекого народу, в скромній Галилеї, Він виконував спасіння людства!
А можливо ваша праця не приносить плоду, усі старання знаходять байдужість і невдячність. А Ісус Христос, чи бачив вдячність за свої вчинки, хіба народ, якому Він стільки добра зробив захистив Його, навідь найближчі відреклись і розбіглися!
Сумні працівники, чи ви б подумали, що до підніжка хреста прийдуть усі народи землі?
Можливо і ви не побачите плодів своєї праці. Можливо і ви будети сіяти серед сліз і кликати душі, які не почують, можливо вас відкинуть і будуть зневажати. У важку хвилину погляньте на Христа і Його безмірну Любов. В Ньому знайдете силу служити і проповідувати до того дня, коли Господь скаже вам: «Прийдіть, благословенні Отця мого, успадкуйте Царство,приготоване вам від створення світу»(Матф.25:34).

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/rencontre-femme-salope-tartiers.html