Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 51 гостей на сайті
23
жовт.
2012
Місія-духовна битва. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Місія
Якщо уважно читати християнську пресу, можна прийти до висновку, що ми виграємо духовну битву і втішаємося успіхом. В церковних газетах і журналах щедро хвалимо активних діячів, настоятелів і один одного. Кожна єпархіальна газета рясніє розповідями про великі успіхи і досягнення. Заспокоєні власними аплодисментами ми втрачаємо бачення дійсної картини євангелізації на світовій арені і в Україні. Ареальність є такою, що більше половини населення земної кулі ще ні разу не чули Добру Новину. В Україні тільки 1-4 % відсотки населення є практикуючими християнами. З міліонів християнської молоді тлише невеликий відсоток буруть участь в житі Церкви і поширенні віри. А це в часі глобального наступу ісламу та індуїзму. В європейських столицях порожніють храми і будуються мечеті, Бельгія незабаром стане першою мусульманською країною Європи.
Євангелізація, місія- це не романтика, не табори і спів під гітару біля ватри, але велика духовна битва і щоденна копітка праця. Місія- це вторгнення на територію сатани, захоплення плацдарму для Божого Царства. Битва мусить розпочатися від власного серця, свого дому: «…будете моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі»(Діян.1:8).
Замість захоплюючих розповідей про успіхи та будування повітряних замків пропоную приглянутися до первісної Церкви, яка була повна місійного пориву і жила правдивою євангелізацією. Вражає різниця методів євангелізації апостольського періоду і нашого часу.
Якби наступні покоління християн зберегли первісну ревність, то світ уже п’ятдесят раз був би євангелізований. За перші 25 років Церква зробила більше, ніж за наступні століття свого існування. Перша християнська спільнота нараховувала 120людей, потім в один день долучилося 3000, а ще через кілька днів-5000 людей. Говорячи по людськи, вони були приречені на поразку. Хто міг повірити в те, що Ісус з Назарету, померши ганебною смертю, воскрес з мертвих і є Сином Божим? Церква жила у ворожому середовищі. Її проповідь була протилежною юдейській релігіїі, політиці Римської імперії. Вони не могли похвалитися кількістю, у них не було фінансів, у них не було визнання, не було храмів і навчальних закладів. Тому нас ще більше вражає успіх первісної Церкви.
Давайте з молитвою розважимо причини успіху цієї воюючої Церкви.
1.Вони кинули виклик силам зла. Вже з самого початку Петро викликав ворога на духовний поєдинок. В першій проповіді цей розкаяний учень закликав увесь народ покаятися за розпяття Месії. Апостольська Церква не йшла на поступки ворогу, вона вела бій до переможного кінця.
2. Воскреслий Христос був для у центрі їхнього життя. Їх життя і віра були постійним свідченням Христа.«Пізнавали їх, що вони були з Ісусом»(Діян.4.13) Спаситель розпятий і воскресли перебував із своїм народом. «Де двоє, або троє зібрані в Моє імя, там Я посеред них» (Мт.18.20) . «Хто не зі Мною, той проти Мене,» - сказав Господь. Він не сказав, що служити двом панам важко, але, що це взагалі неможливо. Світ вважає,що це можливо і нажаль багато християн теж так думають.
3. Були гонимі. В ті дні Церква майже щоденно була переслідувана. Ситуація, коли «Церква по всій Юдеї, Галилеї і Самарії мала спокій» була рідкістю. Звичайним було, коли людину після навернення вкидали у тюрму.
4. Перебували в молитві. Здається, що вони жили на колінах.Молитва спільна і особиста була звичайною щоденною працею. Вони жили, молилися і свідчили в в силі Святого Духа. Звідси джерело їхньої сили.
5. Постійна євангелізація. Християни були переконані, що Христос доручив їм проповідувати Євангелію для всього світу. Для цієї мети було посвячене їхнє життя.
Ця віра і впевненість вела їх на духовну боротьбу. День і ніч у сприятливі і важкі часи, вони сміливо проникали на територію ворога з проповідю Божого Слова. Цей порив не залишав місця для всього світського і гріховного у їхньому житті. Вони не лише жили для Христа, але і йшли в тюрми і помирали за Нього. Ми говорим,що віримо у християнські істини, але наше життя протирічить їм. У нас багато амбіцій, багато справ і розваг, які займають перше місце в бажаннях серця і розумі. Як би перемінилася Церква у наш час, якби ми справді, посвятили все.що маємо для справи місії і євангелізації.



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Бесплатные знакомства с номерами телефона саратов для секса