Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 39 гостей на сайті
15
груд.
2017
Чотири кроки до нового життя. Лк.17.12- 19. Друк e-mail
Проповіді

«І сталось, коли Він ішов до Єрусалиму… перестріли Його десять мужів, слабих на проказу, що стали здалека».

Як і в стародавні часи, ця страшна хвороба забирає в людини радість життя. Хворих на проказу людей ізолюють в лепрозорії, де вони живуть без права виходу  до смерті, або до повного видужання. В Україні, лепрозорій знаходиться  в Одеській області. Навіть сьогодні прокажені залишаються ізгоями. Колись ця хвороба вражала мільйони людей, тому прокажених боялися як вогню. Хворих обходили десятою дорогою.

Хвороба вражає шкіру, дихальні шляхи…  У важких випадках людина стає просто потворною, а деякі частини тіла втрачають чутливість, поступово відмирають . З літературних описів, прокажений: це фігура у балахоні, що приховує виразки на шкірі та тіло, що гниє заживо. В середні віки хворі на проказу часто позбавлялися спадку, титулу, сім’ї. В Індії хворих на проказу згодовували левам.

В Біблійному контексті проказа є символом гріха. Гріх є духовним недугом, що вражає кожну людину. Краде щастя, позбавляє права на небо, призводить до самотності.  Колись проказа гріха торкнулася прародичів в раю. Обмануті ворогом, Адам і Єва скуштували заборонений плід. Першими померли відносини з Богом, потім одне з одним. Люди почали ховатися від Бога, соромитися одне одного, зникла відкритість. Та вже тоді, на зорі людства, Господь обіцяв спасіння.

Сьогоднішній уривок розповідає про повний порятунок людини, перехід від ганьби та ізоляції до нового, щасливого життя. В цій історії спостерігаємо чотири епізоди.

 
30
жовт.
2017
Знайди своє місце Друк e-mail
Нотатки

jmage20042017_1-1024x764У Бога є місце для кожного з нас. Він приготував місце для нашого життя, праці, служіння. В книзі Притч говориться, що людина, яка покинула своє місце подібна до пташки без гнізда. Мабуть вам доводилося бачити пташеня, яке випало з гнізда і не може до нього повернутися. Ми ніколи не будемо по справжньому щасливі, поки не знайдемо свого місця. Я говорю найперше про місце в Христі. Місце служіння Богу. Адже усі віруючі є членами Церкви – містичного тіла Христа. І як члени тіла, кожен з нас має бути на своєму місці. Рука не може бути на місці голови, а вухові не дуже пасує на чолі. Тому, дуже важливо пізнати своє покликання і виконувати його - зайняти належне місце.

В другому посланні до Тимофія (1.9) апостол говорить, що Бог спас нас і покликав. Після того, як ми через віру і покаяння приходимо до Христа, Бог кличе нас до праці – служіння. Церква – це Божа родина, а в родині кожен має свої особливі доручення. Не має ні одного християнина, який би не був покликаним. Але є багато християн, які не відкрили свого покликання в Церкві. Не має значення, скільки вам років, як давно ви свідомо повірили. Ви будете переживати розчарування доти, поки не відкриєте своє покликання. Молитва означає не тільки просити щось, але в першу чергу прийняти те, що Бог дає. Встань на коліна і не піднімайся, поки не зрозумієш, до чого Бог кличе.

 
30
вер.
2017
Ісус кличе, переконує, заохочує. Неділя після Воздвиження. Друк e-mail
Проповіді

«І Він покликав народ із Своїми учнями, та й промовив до них: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде! Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто згубить душу свою ради Мене та Євангелії, той її збереже. Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що назамін дасть людина за душу свою? Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими» Мр.8.34-38
Даний текст містить важливі істини для нашого життя. Нас вражає чесність Ісуса Христа. Господь ніколи не обманював людей, обіцяючи легку дорогу. Не спокій Він обіцяв людям, а славу. Адже заклик нести хрест, це готовність до терпіння і смерті.

 
16
вер.
2017
Неділя п’ятнадцята. Як жити, щоб не жити марно. Друк
Проповіді

bibleІсуса часто запитували: «Що найголовніше потрібно зробити, щоб мати вічне життя?» Одні питали, щоб знати, інші – щоб звинуватити. От і цього разу, законник, спокушаючи, запитав Його: «Учителю, яка заповідь найбільша в законі?» Ісус Христос відповів йому: «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе. На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять»Мт.22.37 -40. Це означає: оці дві заповіді, вміщають все, чого вчить Божий Закон, бо все вченя і заповіді закону свідчать нам про любов. Тому, заповідь любові – найбільша заповідь в житті.

І. Найбільша заповідь в житті.
Любов... Як багато говоримо про неї. Увімкніть радіо, включіть телевізор: дев’яносто дев’ять відсотків пісень присвячені саме любові. Якби хоч десять відсотків із усього того, що сказано, написано, проспівано про любов, дало практичні сходи в наших серцях, – на землі не залишилося б місця для страждань. Але чи знаємо насправді, що є любов? Чи розуміємо значення цього слова? Чи є десь книга, яка містить визначення любові?.. Така Книга є! І її назва – Біблія, Слово Боже.

 
09
вер.
2017
Двері відкриті. Три причини подумати і прийти! Друк e-mail
Проповіді

images_6Мт.22.1-14. Ісус порівнює Царство Небесне з царем, що весілля справляв для сина свого. Запрошені, надто зайняті на своїх фермах і в бізнесі, з презирством запрошення відкинули. В притчі бачимо дві категорії людей: одні відкинули запрошення і повернулися до власних справ, інші прийняли його. Багато століть тому Юдеї були запрошені першими. Але, коли Син Божий прийшов у світ, вони з презирством відмовилися. Після цього Господь послав своїх слуг на дороги і перехрестя. І казав Він до них: «Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!»(Мар.16:15). Люди на перехрестях і на дорогах символізують грішників і язичників, які ніколи не очікували запрошення в Царство.
Бог кличе. Від заклику в раю «Адаме, де ти?», до останньої почутої проповіді, - Бог кличе! На кожному перехресті життя. Його запрошення - це милосердне запрошення. Всі запрошені з доріг і перехресть не мали на це ніякого права. Біблія говорить « бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави»(Рим.3:23). Вони ніколи не могли очікувати такого запрошення на весілля царського сина. Воно прийшло з відкритого серця царя. Милосердя послало запрошення, милосердя зібрало і ввело їх на цей бенкет…

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 2 з 51
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 4 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Эротический массажный салон с интимом город стерлитамак