Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 42 гостей на сайті
29
вер.
2016
День вчителя - дякую Богу за вас. Друк
Роздуми

10655419_771622602897422_3499852553642722662_oДень вчителя. В молитві згадаю своїх Педагогів. Їх було багато. В дитинстві, у школі, в армії, семінарії. В труднощах священичого життя, у випробуваннях долі, на дорогах війни. Батьки, брат, родина, священики, єпископи, парафіяни, друзі… вчителі! Усі записані в моєму серці. 

Люди, які вплинули на моє життя були вчителями. І сьогодні в колі друзів найбільше вчителів. Дружина працює вихователем. Спілкуючись з вчителями, після кожної зустріч стаю трішки кращим. Часто іду до школи, щоб знову чогось навчитися. Вчитель – це найкраща професія і найблагородніше покликання. Без вчителя ні одна людина не стане тим, ким покликана бути в житті.

 
28
вер.
2016
Обережно - секта! Друк e-mail
Роздуми

До написання цієї статті мене спонукала активність людей, які раніше формально належали до християнських Церков, а потім стали підтримувати структуру Володимира Мунтяна. Ходять від хати до хати, роздаючи буклети людям. Спершу подумав було, що Слово Боже проповідують. Але як виявилося роздають рекламні буклетики «пастора» Мунтяна. В рекламі не Євангеліє, а обіцянка зняти прокляття, прогнати бісів, допомогти із заміжжям… Все як в рекламі цілительок і знахарів у районній газеті. Навіть кілька слів про Бога у контексті. Запитав одну з активісток, чи знає десять заповідей, у чому суть Євангелії, що таке покаяння, Святий Дух? - Відповіді не отримав. Зате довго говорила, що в церкву не потрібно ходити, бо там «нічого не допомагає», а от в Києві помогло… чи помогли?

Отож пошукав інформацію в інтернеті і отримав таку відповідь: «Мунтян Володимир Мірчавіч - уродженець Дніпропетровська, за національністю - молдаванин. Спочатку був п'ятидесятником, після пішов в харизмати. За даними міліції, Мунтян відбував трирічний термін у 10-й спецколонії в Кривому Розі. Судили його за двома статтями - крадіжка і шахрайство. Зараз він називає себе "апостолом" має свою церкву, яка збирає практично повний зал у Палаці спорту в Києві.

 
03
вер.
2016
Вузькі ворота дороги життя. Друк e-mail
Проповіді

stegВходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її! Мт.7.13,14

І.Ворота. Наш текст – частина нагірної проповіді. Після звернення до учнів, Господь промовив до всього народу. Ворота – це Христос. Ісус сказав: «Я двері… Я дорога…» З тексту ми бачимо, що ворота тісні. Чому ж так?
1.Ці ворота не тісні, щоб прощати. Серце Бога відкрите для грішників: «Зверніться до Мене й спасетесь, всі кінці землі, бо Я Бог, і нема більше іншого Бога!»(Iс.45:22); «Того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть»Ів.6.37. Усі запрошені!
2. Ворота тісні , бо кожен, хто входить через них, повинен перед входом залишити свій гріх. «Хай безбожний покине дорогу свою»Іс.55.7. Ісус спасає не в гріхах, а від гріхів. Ісус приймає грішника, але не його заплямлений одяг. Багато хочуть увійти, але не бажають порвати з гріхом. Колись вони зрозуміють, що через любов до гріха втратили Бога і небо. Ворота настільки тісні. Що увійти можна тільки через сповідь – покаяння.
3. Цей шлях вузький. Він обмежений Божими Заповідями – правилами життя. Ця дорога вузька і терниста. Віруючий говорить словами псалмів: «Путь Своїх постанов покажи мені, Господи, і я буду держатись її до кінця! Дай мені зрозуміти, і нехай я держуся Закону Твого, і всім серцем я буду триматись його!»Пс.118.33,34. 

 
23
лип.
2016
П’ята неділя. Не проганяй Ісуса. Мт.8.28 - 9.1 Друк e-mail
Проповіді

Сьогоднішній уривок розповідає про трагічний вибір людей. Коли Ісус прибув до землі Гадаринської, «перестріли Його два біснуваті, що вийшли з могильних печер, дуже люті, так що ніхто не міг переходити тією дорогою. І ось, вони стали кричати, говорячи: Що Тобі, Сину Божий, до нас? Прийшов Ти сюди передчасно нас мучити? А оподаль від них пасся гурт великий свиней. І просилися демони, кажучи: Коли виженеш нас, то пошли нас у той гурт свиней. А Він відповів їм: Ідіть. І вийшли вони, і пішли в гурт свиней».
Але чому Господь наш Ісус Христос послав злих духів саме в свиней? Свині були для Ізраїльтян забороненими, нечистими тваринами. Де свині, там бруд, а злі духи люблять нечисте. Окрім цього, свині дуже жадібні і обжерливі тварини. Бісам вдалося дуже швидко погубити їх. Нищити і губити – це властивість злих духів. Так відбувається і з тими людьми, які крім матеріальної поживи і зиску більш нічого не бачать. Зцілені біснуваті почали нове життя, повернувшись до свого міста. А жителі міста просили Ісуса негайно покинути їхні околиці. В цьому рішенні весь трагізм уривку. Щоб краще зрозуміти глибину гріха, подивімося на духовний стан цих людей.

 
18
лип.
2016
Важливе запрошення! Друк e-mail
Євангелізація

497Кожному приємно отримувати запрошення. Хочу пригадати найважливіше. Це запрошення може мати ключове значення для вашої долі. Ісус говорить: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бо ж ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!»Мт11.28 – 30.

І. Перед нами – велике запрошення Євангелії. Слово Боже запрошує усіх прийти до Христа. Молоді і старі, багаті і бідні, білі і чорні. Запрошуються віруючі і ті, хто далеко від Бога. Запрошені навіть найбільші з грішників. Для усіх «струджених і обтяжених» відкриті двері. Обтяжені гріхом. Через гріх ми втратили спілкування з Богом; через гріх ми мучимося і помираємо; через гріх ми живемо в тіні Божого гніву і приречені до пекла, «Бо заплат а за гріх – смерть». Духовна, тілесна і вічна смерть. Справді, це важкий тягар. Запрошені струджені. Зморені життям далеко від Бога, погонею за примарами, запереченням Бога…

Атеїсти відкидають Бога, бо бояться зустрічі з Ним, покарання, якого заслужили. Атеїстом можна бути лише в цьому світі. У вічності не має жодного атеїста. Інші змучені гріховними розвагами. Скільки праці люди віддають в барах, кабаках, розпусті. Господь говорить на сторінках Біблії: «Покинули Мене, джерело живої води, щоб собі подовбати водозбори, водозбори поламані, що води не тримають»Єр.2.13. Але в домах гріха не має щастя, вони – «розбиті водозбори, що води не тримають». Там не має радості для безсмертної душі.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 6 з 50
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404