Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 63 гостей на сайті
11
лют.
2017
Десять причин стати капеланом. Друк
Роздуми

Мамо, не плач. Я повернусь весною.
У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Слова, які знає кожен українець, як і пісня «Плине кача», увійшли в життя мільйонів разом з трагізмом війни. Герої Майдану і АТО змінили життя багатьох людей. Ніколи не думав, що повернуся в армію, стану військовим капеланом. Проте, завжди хотів бути там, де є найбільша потреба. З початком війни, така потреба, виникла в зоні бойових дій. Коли о.Любомир Яворський розповів про потрібність капеланів у війську, довго не роздумуючи, зголосився в той самий день. Пройшло три роки, чотири ротації у різних місцях і частинах українського війська. Багато змінилося, але залишається велика необхідність у працівниках на ниві капеланського служіння. Тому вирішив поділитися думками та пригадати собі і друзям священикам кілька причин на те, щоб стати капеланом.

 
14
січ.
2017
«Ось Агнець Божий» – в центрі проповіді, життя і молитви. Друк e-mail
Проповіді

agnus_dei_for_web-304x392_1І. Агнець Божий  - це тема проповіді
«Ось Агнець Божий». Ці слова промовив Іван Предтеча, посланий Отцем, вказуючи на Сина. Якби Іван хрестив, проповідував, осуджував гріх, але так і не сказав: Ось Агнець Божий», то його життя було б даремне і місія не виконана. Бо для цього він був посланий Богом у світ. Це головна тема Біблії. На Христа вказували усі пророки Старого Завіту, Кожен християнин покликаний звіщати: «Ось Агнець Божий». Це зміст християнської проповіді.  Якби ми проповідували звичаї, історію чи філософію без Христа, що бере гріхи світу, то марна наша проповідь. Проповідь без Агнця це злочин, богохульство і обман людей. Обов’язок кожного священика, аніматора, катехита, свідомого християнина – проповідувати Спасителя в якого віруємо і любимо. Це правдива євангелізація

 
28
груд.
2016
Новий рік – час вибору! Друк e-mail
Проповіді

godПрочитаємо уривок зі Старого Завіту: Книга Ісуса Навін.24.14. Перед початком нового етапу в житті народу, великий полководець згадує усі прожиті роки, попереджує про відповідальність перед Богом. Покритий сивиною, провідник запитує: «Виберіть собі сьогодні, кому будете служити… А я та дім мій будемо служити Господеві». Святкування Нового року є доброю нагодою поглянути назад, оцінити прожиті роки і зробити чітку постанову на майбутнє. Адже життя – не випадковість, ми прийшли в цей світ з певною метою. Біблія говорить: «Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід, і щоб плід ваш зостався…»Iв.15:16.

В Біблії Господь порівнює життя людини до дерева, від якого виноградник очікує плоду. Так у Євангелії від Луки читаємо: «Один чоловік у своїм винограднику мав посаджене фігове дерево. І прийшов він шукати на ньому плоду, але не знайшов. І сказав винареві: Оце третій рік, відколи приходжу шукати плоду на цім фіговім дереві, але не знаходжу; зрубай його, нащо й землю марнує воно? А той йому в відповідь каже: Позостав його, пане, і на цей рік, аж поки його обкопаю довкола, і обкладу його гноєм, чи року наступного плоду не вродить воно. Коли ж ні, то зрубаєш його. (Лк. 13: 7-8)

 
17
груд.
2016
Чому нерозумний? Неділя двадцять шоста. PDF Друк e-mail
Проповіді

_2«Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?»(Лук.12:20). Сьогоднішнє Євангеліє розповідає нам дуже повчальну притчу. Багатому чоловіку зародила нива, і він зажурився: «Що робити, що не маю куди зібрати плодів своїх?». Тоді вирішив: «Оце я зроблю, порозвалюю клуні свої, і просторніші поставлю, і позбираю туди пашню свою всю та свій достаток». І думає собі людина: «Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися!» Так думав багач, але Бог вирішив інакше. Бог промовив до нього: «Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?» (Лук.12:20). Чоловік забув про Бога, в руках якого все наше життя і наша смерть. І сьогодні багато нерозумних людей. Тому розважмопро те, в чому полягала нерозумність людини. 

 
19
лист.
2016
Не стань байдужим! Лк.16. 19-31 Друк e-mail
Проповіді

Байдужість – це найвища форма жорстокості. Сьогоднішній уривок - притча про багача і Лазаря. Розповідь про два стилі життя, дві смерті і два наслідки. Зверніть увагу, що Євангеліє нічого не говорить про те, що багач був грішником. Тут взагалі не говориться про гріх як поганий поступок. Він був лише неспівчутливим, немилосердним, не мав серця. А збагнув це лише тоді, коли у вічності опинився в пеклі. Історія описана так майстерно, що в ній немає жодної зайвої фрази. Розглянемо ближче дійових осіб цієї Біблійної драми.

І. Багач – байдужість сучасного світу. По-перше - багач. Кожне слово, сказане про нього, показує розкіш, в якій він жив. Одягався в порфіру і в тонку красиву льняну тканину. Така одіж коштувала на ті часи шалені гроші. І кожен день вживав розкішну їжу. В оригіналі слово бенкетувати означає вишукані і дорогі страви. Богач ж робив це кожен день. Минуло два тисячоліття, але практично нічого не змінилося.
В руках одного відсотка населення світу зосереджено девяносто девять відсотків матеріальних благ. Подібну ситуацію ми спостерігаємо в Україні, читаючи декларації наших депутатів та олігархів. За цифрами активів ховається гріховна байдужість.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 4 з 50
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомства с по телефону с женщинами г кемерово