Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 57 гостей на сайті
Євангелізація
01
вер.
2012
Проповідуй слово. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
i2Покликання християн, а в особливий спосіб священиків – проповідувати Євангелію словом і прикладом життя. Ми часто говоримо проповідь у храмі, на похоронах, христинах чи інших принагідних випадках. Є дуже забутий у наш час вид проповіді. Це проповідь під відкритим небом, звернена до людей, які  не знають Бога, або мають тільки формальну і поверхову віру. До грішників під відкритим небом проповідував Христос, апостоли і пророки. Так проповідував святий Василій Великий, св. Франциск, св. Ігнатій. Для нас велика честь наслідувати цих великих отців Христової Церкви. Тут  можемо знайти багато заблуканих овечок і загублених драхм. Ми не маємо соромитися євангелізації на вулиці.  Нажаль це служіння сьогодні занедбане і  не має належного місця. Нам легко проповідувати у храмі, або інших освячених місцях і при сприятливих нагодах, коли більшість людей є віруючими і очікують поживи Божого слова. Але вийти і стати для проповіді  під відкритим небом, для людей на базарі, плоші, парку чи у супермакеті- важче. Та не варто соромитись.або боятися. Нехай тремтить від страху пекло і диявол боїться сили  Божого Слова!
 
14
трав.
2012
Проповідь Євангелія Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
ew«Бо коли я звіщаю Євангелію, то нема чим хвалитись мені, це бо повинність моя. І горе мені, коли я не звіщаю Євангелії!" 1Кор.9:16
Проповідь Євангелія в часи апостола Павла була пов’язана з багатьма проблемами та труднощами. Це був виклик для всього оточення. Проголошення Бога, який віддав себе на Хрест для юдеїв було богохульством, гідним покарання.  Заперечення ідолів, божественності імператора і визнання єдиного Бога для греків і римлян дорівнювало державній зраді. Близькі вчорашні друзі уже не вірили Павлові, а нові ще не довіряли.  Проповідь Євангелії не могла комусь подобатися, бути прийнята. Для того, щоб посіяне  Слово Боже принесло плід, була необхідна дія Святого Духа у серцях слухачів. Апостол сіяв з усвідомленням власної немочі, повністю довіряючи силі Бога, якого звіщав: «Отаким похвалюся, а собою хвалитись не буду, хіба тільки своїми немочами» 2Кор.12:5;  «Краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова  вселилася в мене.» 2Кор.12:9. Проповідь Євангелія в наш час не є легшою.
 
24
січ.
2012
Ціль твого життя. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
xrНе є таємницею, що на перебіг історії людства завжди мали великий вплив ідейні люди, які ставили певну мету і їй служили. На превеликий жаль, ідеї можуть бути фальшивими, а мета- негідною. У кожної людини є своя мета, ціль життя. Жити для певної мети- це властивість людини, те, що відрізняє нас від інших створінь.  Чим більша  ідея, чим вища мета в житті, тим більше людина відповідає на своє особисте покликання до святості і заклику до спасіння душ.     Одним і із найбільш ідейних людей, які мали великий вплив на життя багатьох (це продовжується до сьогодні) був ап.Павло. В Павла була велика місія, ціль у житті: - «хоч декого спасти». Для спасіння душ він терпів голод, холод, переслідування, рани, побої, а вкінці і смерть.
На що ми витрачаємо своє життя, скільки душ ми привели до Бога? 
 
11
січ.
2012
Особиста євангелізація. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
Статистика говорить, що 90 відсотків людей прийшли до Бога завдяки особистому спілкуванню з віруючими людьми. Не через проповіді священиків, проповідників, перегляд, або слухання релігійних передач, читання духовної літератури. Вони пізнали Бога бо хтось із їхніх знайомих, приятелів, або співробітників розповів про свій досвід духовного життя, відкрив любляче обличчя доброго Бога, правду про гріх, покаяння і пробачення. Абсолютна більшість сьогодні практикуючих християн завдячують своє навернення щирим  учням  Христа, котрі не соромилися говорити про Бога! Це повинно нас підбадьорити. Особисте свідчення Христа не залежить від часу- бо можемо це робити завжди- євангелізація 24 години на добу. Ісус закликає віруючи поширювати Боже Царство. Ми не завжди можемо бути у храмі, але завжди можемо свідчити Христа! На кожному місці. В транспорті, на роботі, у студентській аудиторії- там де є душі, за які помер Христос! Десь чув гарну  думку:  проповідальниця - це фортеця для боягузів.
 
05
січ.
2012
Євангелізація на вулиці Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація

"Ідіть же по всьому світу та проповідуйте Євангелію всякому творінню" (Мк 16,15)
Мета цього служіння
1. Ціллю євангелізації на вулиці є те, щоб людина яка нам зустрілась, залишилась після зустрічі торкнута Божою Любов'ю.
2. Бог обдаровує нас величезною відповідальністю ввіряючи нам, хоча лише на кілька хвилин, зустрічну особу.
3. Найважливішим є те, щоб на зустрічну особу подивитися з любов'ю і передати їй радість зустрічі з Ісусом. Ми ідемо по двох, так як апостоли
4. Ісус висилає нас в парі, щоб можна було між нами спізнати любов: „З того усі спізнають, що мої ви учні, коли любов взаємну будете мати” (Йо 13,35). Отже ніколи не євангелізуйємо поєдинчо.
5. Важливо створити в парі єдність. Тобто важливо є, щоб разом молитися: а. перед вирушанням: помолитися разом просячи Святого Духа про дар єдності б.підчас євангелізації: тоді як одна з осіб з пари євангелізує, а друга слухає і молиться у тиші в. на завершення : ввіряємо Ісусові обличчя осіб, яких ми зустрічали, їх імена (які можна десь записати),задані питання, трудні ситуації, моменти в яких нас зігнорували, і т.д.
6. Коли один з пари говорить, то другий мовчить навіть тоді, коли б мав щось важливіше і цікавіше розказати, або якби зумів зробити це краще. Вже пізніше з любов'ю і покорою можна виправити товариша: „Щодо мене можна було б сказати так..., вважай, щоб не....” Кого задержувати?
7. Ми не є тими, які на підставі наших осудів вирішують хто увійде в Церкву, а хто ні. Ісус говорить, щоб „не ходити з дому в дім” що означає також не задержувати всіх (тобто іти на кількість), але підходити до тих людей, до котрих посилає нас Святий Дух.

 
23
жовт.
2011
Єдина потреба Бога Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
Поширення Божого Царства- це найцінніше, що Господь довірив своїй Церкві. Щ е зовсім недавно за Христову віру, вірність  Церкві людей садили у тюрми, розстрілювали, вивозили в Сибір. Люди приносили великі жертви, служили Літургію, проповідували, уділяли таїнства у катакомбах підпілля. Ще живуть поряд із нами священики, монахи, миряни, що готові були померти за свідчення віри. Сьогодні нас не саджають у тюрми, не обмежують свободи за те, що  говоримо про Бога. Метою минулого покоління було - віру зберегти, а наша мета- віру поширити. Це повинно стати нашим пріоритетом, головним завдання, з мрій і планів перетворитися в реальність життя. У справу поширення віри необхідно вкладати весь свій розум,час і кошти. Так як це було у первісній Церкві, де кожен віруючий проповідував Добру Новину постійно, завжди і на кожному місці. З ревністю, сміливо і в силі віри. Як християнин кожен із нас покликаний спасати людей на особистому рівні, для цього не потрібно особливої освіти чи коштів. Господь кличе, і без сумніву, що Його голос буде почутий міліонами, які для спасіння ближніх не пошкодують усього можливого. У Бога є велика потреба. Яка, спитаємо ми, хіба може Бог мати потребу?  Єдина потреба Бога – це навернення, порятунок душ, що потрапили у тенета диявола. Нехай ця потреба стане і нашою потребо.  Станемо до духовної битви і поширення Христового Царства у світі. Візьміть у руки меч Божого слова і нехай диявол знає – ви йдете.
 
11
жовт.
2011
Велике покликання Друк e-mail
Євангелізація
mrБагатогранну подію описує євангеліст Лука у п’ятому розділі. Це не просто історія, що відбулася колись давно, але Боже слово, яке через простір і час сьогодні скероване до кожного з нас. Щоб ми його слухали, розумували, ним жили.
Рибалки вийшли з човнів і полоскали сіті, які були порожніми. Всю ніч вони трудилися і нічого не піймали. Можемо собі уявити  настрій рибалок після невдалої цілонічної праці. Адже для них рибалка – це не хобі, не приємний відпочинок, а ремесло, з якого вони мали прожиток.  Хто із нас не переживав подібні моменти невдач, змарнованого часу і труду? У такі хвилини здається, що все іде не так, нічого не виходить і ти не здатний до праці.  В такий дипресивний момент життя до їхнього човна входить Ісус і говорить Слово.  Рибалки у човні і народ Його слухають.
 
16
вер.
2011
Вірність євангелізації Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 7
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
logПромовляючи кожен день  молитву Господню просимо «…Нехай буде воля Твоя».Мабуть усі ми цього найбільше прагнемо-  виконувати волю Божу. А також усі ми знаємо, що воля Божа і післаництво Вселенської Церкви- євангелізація світу. Якщо ми не думали, не робили цього в минулому- це не причина, щоб не займатися у майбутньому. Візьмемося щиро за доручене завдання и станемо працювати «поки ще день»! Наше покоління має свою відповідальність за євангелізацію. Ми не можемо привести до Бога тих, хто жив до нас. А наступні покоління не зможуть євангелізувати наших сучасників. Тільки  ми відповідальні перед Богом за людей котрі живуть сьогодні і ще не чули про Христа і Його Церкву. Можливо Господь кличе на свою ниву і Вас, а коли так, будьте послушні Його поклику. Кажіть від усього серця: «Ось я, Господи, пішли мене»! А можливо Господь хоче, щоб Ви підтримували місіонерів своєю лептою, або молилися за місію.  Будьте вірні у цьому.
 
16
лип.
2011
Сіячі слова Друк e-mail
Євангелізація

y В глибині душі кожен практикуючий християнин бажає ділитися пережитим досвідом радості життя з Богом. Не лише той місіонер, хто їде в Африку. Нашою місією може бути місце праці, навчання  чи відпочинку, навіть наша сімя. Найважчий і найважливіший момент євангелізації - підійти до людини і розпочати розмову про Бога, вічність, ціль життя. Іти і сіяти. Тоді ціле пекло повстає на нас, посилає сумніви, недовіря, малодушність. Буває легко розпочати і підтримати розмову на будь яку тему, але важко говорити про Бога. В цьому моменті потребуємо сміливості і віри. Щоб когось привести до Христа - потрібна віра в Христа, а це Божий дар, який випрошуємо у молитві.  Не зможемо дати інши того, чого самі не маємо. Для порятунку душ мусимо постійно зростати у вірі, вивченні Божого слова і науки Церкви.

 
09
лип.
2011
Пріоритети парафії Друк e-mail
Блог - Євангелізація
Мабуть  більшіть із нас є дітьми Церкви і належать до певної місцевої парафії. Не сумніваюся, що ми багато разів чули і знаємо напамять уривок євангелії від Івана:  «Так полюбив Бог світ, що Сина Свого Єдинородного віддав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне» Цей уривочок відкриває, нагадує велику цінність людини в Божих очах- кожної людини.  Для Бога одинаково цінною є душа пенсіонера, священика, наркомана чи злочинця. Він помер, щоб кожен мав життя вічне, міг покаятися і спастися. Донести цю правду до усіх людей – доручення для нас- християн. Небезпека полягає у тому, що керівники парафій і парафіяльні ради забувають цю ділянку  життя  Церкви. Не упорядкування клумб, позолота огорожі, але пошук і навернення душ до Бога має  стати пріоритетом парафіяльних планів і бюджетів.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 Наступна > Кінець >>

Сторінка 2 з 3
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Jenter ser etter sex‎ Blakstad