Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 30 гостей на сайті
11
жовт.
2011
Велике покликання Друк e-mail
Євангелізація
mrБагатогранну подію описує євангеліст Лука у п’ятому розділі. Це не просто історія, що відбулася колись давно, але Боже слово, яке через простір і час сьогодні скероване до кожного з нас. Щоб ми його слухали, розумували, ним жили.
Рибалки вийшли з човнів і полоскали сіті, які були порожніми. Всю ніч вони трудилися і нічого не піймали. Можемо собі уявити  настрій рибалок після невдалої цілонічної праці. Адже для них рибалка – це не хобі, не приємний відпочинок, а ремесло, з якого вони мали прожиток.  Хто із нас не переживав подібні моменти невдач, змарнованого часу і труду? У такі хвилини здається, що все іде не так, нічого не виходить і ти не здатний до праці.  В такий дипресивний момент життя до їхнього човна входить Ісус і говорить Слово.  Рибалки у човні і народ Його слухають.
Після науки Ісус наказує Петрові відплисти від берега і закинути сіті на ловитву. Як рибалка Петро розумів, що це не логічно, весь досвід бунтував, але за словом Христа- закинули сіті.
Як важливо- довіряти Божому Слову, виконувати Його волю. Це умова успіху, умова для чуда. Сіті почали рватися від великої кількості риби. Але Петро розумів, що це не його заслуга, не праця товаришів, але чудо Христа. Успіх нашої праці також залежить не від можливостей, сприятливих умов, забезпечення, але від від молитовного слухання Бога.
Рибалка- це приклад  апостола- євангелізатора. Він не має своєї землі, яка окреслена межею, перед ним безмежне море, але воно йому не належить. На відміну від рільника рибалка повинен працювати не періодично, а постійно. У морі не має стежок, знайомих доріг. Постійно мусить шукати нові місця, нові можливості. Для рибалки у морі потрібні друзі, команда – спільнота.
Наслідок цієї події- запальний і самовпевнений Петро припадає до ніг Ісуса і чує велике покликання: «Віднині будеш ловити людей».  Не завтра, не через кілька років, але віднині. Якщо ми християни, Ісус і нас кличе, щоб «віднині» стали ловцями людей. «Кинули все і пішли слідом за Іусом». Так вчинили апостоли.
А ти? Залиши гріх, власне его – перед нами ціле море світу, міліони душ, які потрібно знайти в океані гріха, вирвати з безодні пекельного засуду і привести до Божого Царства.  Слухання Бога, довіря Богу, визнання власної марності- запорука чудес навернення, котрі Ісус вчинить через нас.
«Коли б Я сказав до безбожного: безбожнику, ти конче помреш!, а ти не говорив би, щоб остерегти безбожного від дороги його, то він, несправедливий, помре за свій гріх, а його кров Я вимагатиму з твоєї руки».  Єзик.33.8  Коли не закинеш сіті – ці душі можуть навіки пропасти у пеклі, підеш за Христом до праці- і вони разом з тобою співатимуть вічну пісню слави Творцю.
Не бійся нічого і не сумнівайся, навідь, якщо до цього часу самі «нічого не піймали». Пригадую слова християнської пісні: «За мною йди- через темряву світу, за мною йди- вірний будь Заповіту»  З Ісусом у човні, з довірям і молитвою -  сіті будуть рватися. «Тисячі кругом тебе спасуться» - слова св.Серафима Саровського.  «Все я можу в Христі Ісусі, який укріпляє мене»- говорив апосто Павло і тисячі інших – відомих  і лише Богу знаних євангелізаторів.
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомство новоалтайск для секса потелифону