Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 39 гостей на сайті
10
серп.
2017
Кроки до порятунку Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація

Колись говорили, що усі дороги ведуть до Риму. Подібно у Біблії, кожна книга, навіть стишок веде до Бога і відповідає на потреби життя. Візьмемо для прикладу книгу Неємії. Неємія «Ніхмія»- перекладається як «Бог – Утішитель».
В цій книзі розповідається про відбудову міста Єрусалиму після його зруйнування військами вавилонського царя Навуходоносора у 586 р. до н.е. Тоді єврейський народ, за відступлення від Бога, знову потрапив у неволю. На вигнанні Неємія був урядовцем - виночерпієм Перського царя Артаксеркса. І ось одного дня до нього прийшли люди з Єрусалиму і розповіли про стан міста….

І. Як виглядав Єрусалим? «І прийшов Ханані, один із братів моїх, він та люди з Юдеї. І запитав я їх про юдеїв, що врятувалися, що позосталі від полону, та про Єрусалим. А вони сказали мені: Позосталі, що лишилися з полону, там в окрузі, живуть у великій біді та в ганьбі, а мур Єрусалиму поруйнований, а брами його попалені вогнем...» (Неем.1:2,3). Колись квітуче місто, перлина сходу, лежить у руїні. Для кожного єврея Єрусалим це рідний дім, святиня, царська оселя, згадка слави і величі. Таким Єрусалимом, місцем перебування Бога, святинею для нас є дім, сім’я. родина…

1. Неємії розповіли, що люди в Єрусалимі «Живуть у великій біді та в ганьбі». Погляньмо на стан українських родин: хіба не так? Ганьба розпусти, громадського шлюбу, розлучень… Життя без шлюбу: для чоловіка ілюзія свободи, для жінки – ілюзія сім’ї, в очах Бога - біда і ганьба! Слово говорить: «Нехай буде в усіх чесний шлюб та ложе непорочне, а блудників та перелюбів судитиме Бог». Євр.13.4.
2. Мур Єрусалиму поруйнований. В наш час мури Божих заповідей зруйновані. Для пост модерного світу характерні відносність моральних законів, відсутність єдиної істини, людино центризм… Те, що кілька десятків років тому, було неприпустимим, сьогодні стає нормою…
3. Брами його попалені вогнем. Місто без мурів і брам не може захищатися перед ворогами, воно приречене. Гірко говорити, але двері наших домів відкриті для окультизму, магії, злих друзів, гріховних справ… «Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити» (Iван.10:10) , а люди перед ним відкривають двері фортець, якими колись були християнські родини.

ІІ. Що зробив Неємія? «І сталося, як почув я ці слова, сів я та й плакав, і був у жалобі кілька днів, і постив, і молився перед лицем Небесного Бога» (Неем.1:4). Звернімо увагу: не пішов жалітися друзям, або готуватися до війни. Майбутній провідник став молитвою у проломі за свій народ.
1.Плакав. «Був у жалобі кілька днів». Часто ми більше переживаємо над події наступної серії фільму, ніж плачемо над станом родини. За дітей потрібно боротися. Як можемо бути в небі, якщо діти підуть до пекла?
2.Постив. Важко переоцінити важливість правдивого посту. Ісус говорив, що демони проганяються тільки постом і молитвою.
3. «Молився перед лицем Небесного Бога». Не може бути християнського життя в родині без молитви. Моліться за дітей, вимкніть телевізор і моліться! Нехай наші коліна будуть втомлені від молитви. Неємія молився: «Небесний Бог Він дасть нам успіх…» Біблія говорить: «Покликуй до Мене і тобі відповім, і тобі розповім про велике та незрозуміле, чого ти не знаєш!» (Єр.33:3). Господь відповів на молитву Неємії.

ІІІ. Як відповів Господь?
1. Благословив віднову стін. Відкрив серце царя Артаксеркса, надихнув народ до праці, через людей посилав необхідну допомогу. Діючи швидко та енергійно Неємія відновив стіни протягом п’ятдесят двох днів.
2. Прогнав ворогів. Сусіди багато разів плели інтриги, робили наклепи, перешкоджали планам, та «Господь зламав їхній задум, і всі ми вернулися до муру, кожен до праці своєї. (Неем.4:9)
3. Повернув до дому. Народ з розсіяння повернувся до дому, в мури рідного міста і до Божого храму. Господь щедро благословив народ. Якщо ревність одного змінила долю цілого народу, то і ваша молитва і ревність змінить долю вашої родини, лице парафії, стан цілої країни. Багато раз бачив, як люди, отримавши відповідь на свої прохання, знову забували про Бога. Але Божий чоловік чинить по іншому. Люд, разом із своїми провідниками не тільки повернувся до дому, але й навернувся до Бога!

IV. Наступні кроки Неємії.
1.Народ читав Святе Писання. І читали в книзі, у Божому Законі виразно, і вияснювали значення, і робили зрозумілим читане. (Неем.8:8)
2.Каявся в гріхах. І стали на місті своїм, і чверть дня читали з книги Закону Господа, Бога свого, а чверть сповідалися і вклонялися Господеві, Богові своєму.(Неем.9:3) Після віднови стін наступила віднова завіту з Богом. І сталося, як почули вони Закон, то відділили від Ізраїля все чуже. (Неем.13:3)
3. Славив Бога. І вони приносили того дня великі жертви та раділи, бо Бог порадував їх великою радістю. І раділи також жінки та діти, і аж далеко чута була радість Єрусалиму!(Неем.12:43)
4.Служив Господу. «Зміцняють присягу при браттях своїх, при своїх шляхетних, і вступили в клятву та присягу, щоб ходити в Божому Законі, що був даний через Мойсея, Божого раба, і щоб дотримуватися, і щоб виконувати всі заповіді Господа, нашого Бога, і права Його, і постанови Його»(Неем.10:30).

V. Наші кроки. Служіння Неємії повернуло народу велику мету і нову надію. Може твоя сім’я на межі загибелі, ворог насміхається над рідними людьми?... На основі книги Неємії є чотири поради, котрі допоможуть зцілити кожну сім’ю.
1. Стань у проломі молитвою. «Господня рука не змаліла, щоб не помагати, і Його вухо не стало тяжким, щоб не чути»(Iс.59:1)
2. Цілим серцем повернися до Бога з далеких доріг гріховного полону. Християнське життя починається в сповідальниці, на вівтарі покаяння. Зречись своєї імперії. Передай свої права. Відпусти свої плани. Помріть для своїх амбіцій. Відпустіть все, візьміть свій хрест і вийдіть із зони гріха. Переміна серця приводить до переміни життя. Покаяння вимагає, щоб звички «старої людини» були відсічені і відкинуті. «Відкинь від себе», сказав Ісус (Мт.5.29). Не погоджуйся з колишнім способом життя, зміни його!
3. Віддали все гріховне з серця і дому. Альтернативою покаяння є пекло. Вибрати можна одне, або друге. До Бога приходимо тільки на Його умовах. Господь не терпить компромісу, половинчастості. «Хай безбожний покине дорогу свою, а крутій свої задуми, і хай до Господа звернеться, і його Він помилує, і до нашого Бога, бо Він пробачає багато!» (Iс.55:7).
4. Служи Господу. Християнин або віддає своє життя іншим, або витрачає його марно. Третього не дано. Єдина гідна мета – для Божої слави. Бажання колись побачити, як кожне коліно схилиться і кожен язик визнає, що Христос є Господь (Рим.14.11).
Ось правдивий рецепт порятунку для кожної людини, родин і народу! Бог щоранку дає нову надію. Твоє життя і благословення твоєї роди залежать від прийнятих рішень. Господь запевняє: «…виллю Духа Свого на насіння твоє, а благословення Моє на нащадків твоїх, і будуть вони виростати, немов між травою, немов ті тополі при водних потоках!» Іс.44.3,4.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Jenter ser etter sex‎ Vennesla