Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 100 гостей на сайті
25
квіт.
2016
З храмів - на вулиці. Друк
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація

Ісус сказав своїм учням: «Як Мене послав Отець, так і Я посилаю вас»(Ів.20.21). Кожний християнин є посланий Богом для виконання великого доручення в світі, який зневажив і відкинув Його. Цей світ теж відкине і зневажить тих, хто відважиться проповідувати Його Слово. Найважливіша справа на землі – служити Богу, рятувати людей від вічної загибелі. Проповідувати Боже Слово поза храмом, у людних місцях – велика можливість зменшувати кількість населення в пеклі.
Мойсей, Ісус Навин зверталися до народу стоячи під відкритим небом. Самуїл проповідував в полі, Ілля стоячи на вершині гори Кармел, звернувся до народу, що вагається з питанням: "Чи довго ви будете кульгати на двох колінах?" Йона ходив вулицями Ніневії кличучи: "Ще сорок днів - і Ніневія буде зруйнована!" Щоб послухати Неемію і Ездру, "зібрався весь народ, як один чоловік, на майдан". Справді, в Старому Завіті ми знаходимо багато прикладів проповідування на вулиці. Найдавніші і найкращі проповіді виголошувалися під відкритим небом.
Звернімо свій погляд до сторінок Нового Завіту, і там в пустелі, на березі річки, почуємо голос Івана Хрестителя, що закликає народ до покаяння. Наш Спаситель, більшу частину своїх проповідей виголосив на горі, біля моря або на вулицях. Перші християни проповідували в храмі, але з такою ж ревністю "і по домах безупинно навчали, і звіщали Євангелію Ісуса Христа". В середньовіччі мандрівні монахи і великі засновники місійних орденів, проповідували на відкритому повітрі. Якими слабким і безхребетними є наше служіння порівняно з ними. Піднесення Церкви завжди супроводжувалося зростанням проповіді в людних місцях. Їх сила була в святості і сміливості проповіді. Важко навіть уявити, що було б зі світом, якби не проповідь Божого Слова.

 

Для чого проповідувати?
Вулична проповідь дає можливість новим людям почути Добру Новину, інакше вони б ніколи не почули. Ісус сказав: "Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє всякому ", але це доручення часто сприймаємо навпаки: "Ідіть у ваші храми і проповідуйте Євангеліє для тих, які прийдуть до вас". "Підіть на дороги й на загороди, та й силуйте прийти"Лк.14.23. Ми повинні ходити і кликати по вулицях, загородах, та дорогах. За огорожами ховаються бездомні, по дорогах бродять безхатьки, по вулицях гуляють п’яниці, - вони ніколи не почують Слова Божого, якщо ми до них не прийдемо. Торгівці йдуть на базари, а не чекають поки люди прийдуть до них. Так і ми повинні робити. Часто нам за краще проповідувати перед порожніми лавками, замість того, щоб шукати живі зерна для Ісуса. Виходіть з катедр на площі, на вулиці, залишіть зручні офіси і знайдіть нових святих серед грішників, які гинуть від незнання Божого Слова!

Як проповідувати? 
Опуститися вниз до тих, хто не може піднятися вгору. Неможливо витягнути людину з води, якщо до неї не нахилитися. Святого Йосафата вороги називали душехватом. О, дав би Бог, щоб всі священики стали такими ревними як цей український святий. Щоб наші церкви були блок постами на границі пекла. Щоб кожен християнин став воїном Христа, намагаючись робити все можливе, щоб придбати нові душі для Христа! Пробудімося, дорогі брати, для цієї богоугодної праці!

Молитися. Секрет великого успіху в великій мірі залежить від посиленої молитви. Про великих проповідників перших віків можна сказати, що вони жили на колінах. Молитва має стати фундаментом кожної живої парафії і основою буття кожного християнина. Справжній місіонер проводить багато часу з Богом. Мені часто соромно за свою молитву. Слуги проповіді повинні молитися за душі на межі агонії. Ми не можемо проповідувати з холодними молитвами.

Відрізнятися. Стиль проповіді поза храмом має відрізнятися від проповіді у храмі, або принагідної проповіді для віруючих. Перш за все проповідь повинна бути короткою і змістовною. На вулиці проповідник повинен говорити емоційно, цікаво, використовувати актуальні і нові приклади. Проповідь має бути зрозумілою і простою для кожного слухача. Відразу говорити по суті, не витрачаючи сил і часу на дрібниці. На вулиці проповідник старається завоювати і утримувати увагу слухачів, а тому варто говорити коротко і по суті.

Стати всім для всіх. На мою думку, було б чудово, якби Літургії час від часу проводилися під відкритим небом, у місцях скупчення народу. Тисячі нових людей, які не відвідують храми, прийшли б на наші Літургії. " Для всіх я був усе, щоб спасти бодай деяких"1Кор.9.22 І ми повинні ходити І служити по дорогах і перехрестях, переконуючи прийти. Нехай головною справою нашого життя стане приведення людей до живої віри в Ісуса Христа. Все інше має бути спрямоване до головної мети. Забути себе заради порятунку інших - мета життя місіонерів.

Для чого проповідувати? Справа, до якого нас покликав Господь, абсолютно перевершує людські сили. Навкруги велика кількість духовно мертвих людей. Їх потрібно повернути до життя. Наша мета - воскресіння! Наша місія - воскрешати мертвих! І хіба ми зможемо бути знаряддям для цього? Так! Адже знаємо, що Отець Небесний радіє, коли знову оживає Його блудний син, який був мертвий і воскрес! Молімося, щоб Господь покликав нових проповідників на вулиці і площі наших міст з проповіддю Євангелії! О! Якби кожен християнин сказав "Я теж буду працювати, щоб привести душі до Христа!" Побудувати храм - добра справа, але навіть одна душа врятована від загибелі принесе більше радості для Господа, ніж усі храми світу. Тому підемо, дорогі друзі, і станемо шукати і приводити до Бога наших сусідів, колег, друзів і рідних! Заради вашої любові до Ісуса, я благаю вас: станьте ловцями людей!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404