Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 91 гостей на сайті
07
вер.
2014
Грані християнського життя: Молитва. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
У всесвіті кожен атом і кожна зоря має своє місце, шлях і мету існування. Для чого ми живемо?  Один древній цар звернувся до Всевишнього і сказав: «Ти покажеш мені дорогу життя» (Пс. 15:11). Це був Давид. Його син Соломон сказав те ж, але по-іншому: «У всіх твоїх дорогах пізнавай Його, і Він випростує твої стежки» (Прип. 3: 6).
Ми створені Ним і для Нього і для Його цілей. Вони вічні: «Задум Господній навіки стоятиме, думки Його серця на вічні віки»Пс.32.11.  Хтось сказав: "Бог шукає людей, через яких Він буде робити неможливе. Як шкода, що ми плануємо тільки те, що ми можемо досягти самостійно "
Божі плани незмінні, ви були створені жити вічно, навіть коли серце зупиниться. Ні одна людина не може уявити себе мертвим. Смерті фактично не існує. Від того, як ми живемо разом залежить наша вічність. Ми проведемо у вічності більше часу ніж тут на землі…
Святе Письмо визначає християнина як чужинця, що йде по цьому житті. Ось один з багатьох текстів: «Вони мандрівники і прибульці на землі» (Євр. 11:13).
В подорожі мандрівнику потрібен компас, він допомагає орієнтуватися на місцевості, визначає правильність обраного шляху. Християнам, як нікому іншому, необхідний компас, щоб дійти до мети. Нам потрібно йти в правильному напрямку, а не блукати манівцями.
Святе Письмо – це компас в житті людини.  Давид сказав наступне «Слово Твоє - світильник нозі моїй і світло дорозі моїй» (Пс. 118: 105). Біблія освітлює наш життєвий шлях, вказує, куди нам йти. Тому ми теж звернемося до Писання у пошуку сенсу життя!
Життя людини багатогранне. Одна з граней життя – спілкування з Богом. Бог створив людину для спілкування з собою, щоб поділитися своїм щастям.
Бог спілкувався з Адамом в раю, Енох ходив(говорив) з Богом, Мойсей говорив з Богом лице в лице, Бог промовляв до Авраама і патріархів… В кінці промовив через Сина свого Єдинородного. В Ісусі Христі Бог спілкувався з людьми.  Ми були створені для молитви - спілкування з Богом! Яка велика мета християнського життя! Апостол Павло закликає віруючих безперервно молитися. Молитва є важливою ознакою духовного життя. Як повітря для життя фізичного, так і молитва потрібна для духовного життя. Люди не втомлюються дихати, але втомлюються не дихати. Так і молитва є звичною для християн. Якщо християнин духовно змучений, то це через те, що він стримує молитву – своє духовне дихання. Кожен, хто не вірний в молитві – затримує своє духовне дихання. Чому християни не моляться? – Бо гріх пригнічує нашу молитву! Коли ми не хочемо покаятися – ми не хочемо спілкуватися з Богом через молитву.  Самолюбство, лінивство, безтурботність - ми не звертаємо на них уваги, а вони руйнують молитовне життя Як постійно ми дихаємо, так і постійно повинні молитися. Ісус говорив: «Чувайте і моліться». . Апостол Павло не тільки багато писав про молитву, але багато молився, він жив молитвою. «Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих»(Еф.6:18). Як можна молитися постійно? Молитися постійно, означає постійно спілкуватися з Богом, дивитися на все Його очима. Наприклад: встаючи з ранку дякувати за дар життя і ще один розпочатий день, молитися за сусіда, що не ходить до церкви, ідучи селом – просити в Бога за навернення односельчан, на роботі – за колектив, за водія маршрутки, переглядаючи новини – за мир в Україні і світі, … Молитися - це бачити біль і прости Бога зцілити його, бачити проблему і просити в Бога її вирішення. Молитва - це спілкування з Богом. Ми можемо молитися спільно і на самоті, голосно і в серці, вивченими молитвами і спонтанно. Ми можемо просити про щось, дякувати, славити чи перепрошувати. Можемо молитися ідучи, за кермом, схилити коліна, стояти чи сидіти на молитві.
Причина кожної проблеми - це недбале ставлення до молитви. Апостол Яків вказує на це дуже ясно: "Не маєте, бо не просите"Як.4.2.
- Чому, - запитують багато з християн, - таке сумне життя?
- Недбале ставлення до молитви.
- Чому, - запитують багато місіонерів, - я бачу так мало плоду від своїх праць?
Знову Бог говорить: "Недбале ставлення до молитви. Не маєте, бо не просите".
- Чому, - питають сьогодні багато священиків, - Церква Христова мало досягає успіху в боротьбі з невір'ям, з гріхом? Ще раз ми чуємо відповідь: "Недбале ставлення до молитви".
Історія церкви завжди була історією великих труднощів. Сатана ненавидить Церкву і намагається різними способами пошкодити їй. Але з молитвою можна вийти переможцем. Молитва викорінить єресь, знищить непорозуміння, усуне заздрість і ворожнечу. Історія Церкви служить доказом цьому. В най похмуріші хвилини, коли доля Церкви здавалася безнадійною, віруючі молились і отримували відповідь.
Бог хоче розмовляти з нами, як батько із своїми дітьми. Немає більшої радості на небі і на землі, як радість спілкування з Богом. Поки ми на землі, вчимося молитви – спілкування.
Отже, одна з граней нашого життя особистого і церковного – молитва, спілкування з Богом. Біблія говорить: «Моліться постійно» - завжди! О, яка велика сили молитви! Вона здатна проникнути до  дна людського падіння, де будь-яка надія здається марною, і піднімати людей вгору, до спілкування з Богом і до уподібнення Йому у всіх випадках життя. Це чудо Божої любові! Як мало ми цінуємо цей дар!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-coussan.html