Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 10 гостей на сайті
31
бер.
2013
Євангелізм - велике доручення Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
evang«Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа;  навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку”(Матф.28:20,21).  Ідемо вулицею, працюємо, вирішуємо сотні питань…кожного дня зустрічаємо сотні людей. Може це не випадкові зустрічі, не випадкові люди? В світлі віри випадковостей не буває. «Ви мої свідки, - слово Господнє…»(Ис.43:10).  Велике доручення, яке Господь залишив своїй Церкві і кожному віруючому особисто, довіра і  відповідальність за виконання його.У цьому світі, може десь поряд живуть люди, котрих тільки ти можеш привести до Христа. Ми відповідальні за євангелізацію сучасного світу і покоління, яке зараз проживає на землі. Успіх нашого свідчення залежить від нашого пізнання  Бога. Апостол Павло писав: «Не соромлюся, бо знаю, в кого я увірував» (2Тим.1:12). Ми можемо бути свідками тільки того, що самі пережили. Якщо Христос родився в моєму серці, помер за мій гріх, воскресив мене з гробу гріха, тоді я можу про це розповідати іншим людям.  Попри всі масові засоби євангелізації, різного роду заходи і методи – особистий євангелізм був і залишається найкращим способом поширення Божого Царства.  Це розмова один на один, коли ти бачиш очі людини, розмовляєш, слухаєш. Це щирі відносини, ділення власним досвідом і переживаннями. Переміна  нашого життя звіщає світу Божу любов, милосердя і всемогутність. Навернений алкоголік може свідчити залежним від алкоголю, наркоман іде рятувати наркоманів, розкаяний грішник може врятувати сотні людей, які переживають подібні проблеми. «Побачивши сміливість Петра і Івана… дивувались і спізнали, що вони були з Ісусом»(Деян.4:13). Чи люди нашого оточення - в сімї, на роботі,  бачать, що ми з Ісусом? Просто будь з Ісусом, постійно перебувай у спілкуванні з Ним. Гарно про це сказав св. Серафим Саровський: «Стяжай Духа Святого і тисячі кругом тебе спасуться. Найближче поле  праці – це наша сімя, найважче євангелізувати найближчих, бо вони знають усі мої недоліки, але це також шанс для особистої покори і освячення. У храмі ми можемо гарно проповідувати, а в своїй сімї ми повинні так жити.
Набагато легше провести якийсь захід чи акцію і поставити галочку, ніж постійно свідчити Христа. Коли будемо проводити особисту євангелізацію, Бог буде допомагати  і діяти, станемо свідками багатьох чудес і навернень. Хто живе з Христом, не може мовчати. Багато людей не проповідують Євангелія, бо втратили відносини з Богом. Людина, яка не перебуває в молитві, не може перебувати в поширенні Євангелії. Повернися до Божої присутності і поширення  Доброї новини. Коли  ми віддамо своє життя Христу і поширенню Його Царства, його милосердя завжди буде з нами. Якщо ми помираємо для себе, власного «я», Бог збереже нас для вічного життя.
Розповідаючи про Бога, ми декларуємо свою позицію у світі, визнаємо Христа перед людьми, а це значить, що Христос перемагає! Якщо переживаєш пригнічення, втому, депресію, - розкажи іншим про Бога і побачиш, як ти змінюєшся, стаєш іншою людиною. Через твоє свідчення Бог буде виривати душі з пекла і  руйнувати плани диявола.
 

Коментарі  

 
+1 #1 о.Михайло Будник 15.04.2013 20:52
Цитую Леся:
Дійсно, дуже важко свідчити про Христа у сім"ї.Свідчення -це перш за все мій стиль життя,мій настрій,і ,найважливіше, моя любов до рідних навіть у самих важких і неприємних ситуаціях. Дякую Богу за добрі переміни у мені.Давно минули гучні і безтолкові сварки у сім"ї, взаємні звинувачення. І нехай чоловік і діти вважають час, який я щоденно витрачаю на Святу Літургію,молитв и, читання Біблії таким собі хоббі, вірю що прийде той час що і вони відчують благодать Святого духа, присутність Бога живого. Про Христа свідчу їм своєю любов"ю, попередженням у різних ситуаціях, а ще навчилася просити пробачення.

Цитую Леся:
Дійсно, дуже важко свідчити про Христа у сім"ї.Свідчення -це перш за все мій стиль життя,мій настрій,і ,найважливіше, моя любов до рідних навіть у самих важких і неприємних ситуаціях. Дякую Богу за добрі переміни у мені.Давно минули гучні і безтолкові сварки у сім"ї, взаємні звинувачення. І нехай чоловік і діти вважають час, який я щоденно витрачаю на Святу Літургію,молитв и, читання Біблії таким собі хоббі, вірю що прийде той час що і вони відчують благодать Святого духа, присутність Бога живого. Про Христа свідчу їм своєю любов"ю, попередженням у різних ситуаціях, а ще навчилася просити пробачення.

Дякую за Ваше свідчення віри
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Jenter ser etter sex‎ Vennesla