Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 101 гостей на сайті
14
трав.
2012
Проповідь Євангелія Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
ew«Бо коли я звіщаю Євангелію, то нема чим хвалитись мені, це бо повинність моя. І горе мені, коли я не звіщаю Євангелії!" 1Кор.9:16
Проповідь Євангелія в часи апостола Павла була пов’язана з багатьма проблемами та труднощами. Це був виклик для всього оточення. Проголошення Бога, який віддав себе на Хрест для юдеїв було богохульством, гідним покарання.  Заперечення ідолів, божественності імператора і визнання єдиного Бога для греків і римлян дорівнювало державній зраді. Близькі вчорашні друзі уже не вірили Павлові, а нові ще не довіряли.  Проповідь Євангелії не могла комусь подобатися, бути прийнята. Для того, щоб посіяне  Слово Боже принесло плід, була необхідна дія Святого Духа у серцях слухачів. Апостол сіяв з усвідомленням власної немочі, повністю довіряючи силі Бога, якого звіщав: «Отаким похвалюся, а собою хвалитись не буду, хіба тільки своїми немочами» 2Кор.12:5;  «Краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова  вселилася в мене.» 2Кор.12:9. Проповідь Євангелія в наш час не є легшою. Якщо звіщати Істину і називати речі своїми іменами, за це навідь у «демократичній» Європі можна мати проблеми із владою. Адже гріх завжди є гріхом, незалежно від трактування його модерними політиками, і істина одна на всі часи. Не може існувати інших доріг. Християни- легати Бога у цьому світі і тільки Його послання проповідуємо і живемо згідно Його Законів. Дію Божого Слова у серці людини і переміну його можна порівняти із зціленням невиліковно хворого.  Гріх - смертельна недуга, котра нищить душу людини і тільки чудо покаяння та прощення може її врятувати. Це воскресіння душі, яка була мертвою для Божого життя, смерділа у гробі гріха, а після пізнання Бога, через покаяння – повертається до нового життя. Людина ніколи не володіла і не володіє засобами, щоб повернути померлому життя фізичне, так само людськими силами не можна повернути життя духовне. Жодна стратегія, плани, методи не можуть навернути, спасти людину. Це робить тільки Бог, використовуючи християн як своє знаряддя. Наше покликання -євангелізувати життям і словом, проповідувати Істину, звіщати Добру Новину. Переміна людини залежить від Бога, про це маємо постійно молитися. Спаситель удень проповідував, а ночі проводив у молитві. Без молитви проповідника немає навернення слухачів. Покаяння - цедар, про який потрібно молитися.
Соціальні,гуманітарні, відпочинкові програми,  мають успіх тільки тоді, коли в їх основу покладено проповідь Євангелія.  Через слухання Слова людина приймає Христа і входить у Церкву. Якщо ми здобуваємо душу іншими засобами, то тільки іншими засобами зможемо її утримати. «І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали» Дiї.4:12.  Євангеліє, як у часах апостола Павла, так і сьогодні- має силу міняти світ. Проповідь Христа  в сучасному світі, як і дві тисячі років назад не популярна, шокуюча, ризикована. Господь через послання ап.Павла говорить і до нас, живучих у двадцять першому столітті: «Проповідуй Слово, допоминайся вчасно-невчасно, докоряй, забороняй, переконуй з терпеливістю та з наукою» 2Тим.4:2. Як не можливо уявити доброго лікаря, що не допомагає помираючому, чи пожежника, який залишає  дитину у палаючому будинку, так само не можна бути християнином і не говорити про Бога, рятуючи безсмертні душі від пекла. «Коли б Я сказав до безбожного: Безбожнику, ти конче помреш!, а ти не говорив би, щоб остерегти безбожного від дороги його, то він, несправедливий, помре за свій гріх, а його кров Я вимагатиму з твоєї руки»(Єз.33:8).
 

Коментарі  

 
0 #4 Михайло 01.08.2012 08:31
Цитую Antonij:
Чудово, що молодь прагне вивчати Писання! ось є можливість dyvensvit.org/doslidzhujuchy-bibliju/182-doslidzhujuchy-bibliju-intervju/2375-novyj-pogljad-na-vyvchennja-svjatogo-pysma

Дякую, там чудові виклади!
Цитувати
 
 
+1 #3 Antonij 31.07.2012 23:41
Чудово, що молодь прагне вивчати Писання! ось є можливість dyvensvit.org/doslidzhujuchy-bibliju/182-doslidzhujuchy-bibliju-intervju/2375-novyj-pogljad-na-vyvchennja-svjatogo-pysma
Цитувати
 
 
+1 #2 ksenia 05.06.2012 19:19
А я просто хочу бути присутня серед людей,які потребують Христа, нічого не говорити,лиш слухати і розуміти їх.
Цитувати
 
 
+2 #1 Lesya 31.05.2012 15:19
А я не вмію словом свідчити про Христа.Я не можу цитувати Біблію, не можу мудро відповідати на каверзні питання. Таких як я, християн,багато , 99% мабуть. Можливо варто перейняти досвід свідків Єгови по підготовці воїнів Христових. На багато питань, які турбують ,цікавлять мислячих людей в історії спасіння Святе Письмо відповідає лаконічно і зрозуміло.
Тільки не можемо вчасно віднайти цитати, "ну десь там так влучно написано..." Зрозуміло, що ми повинні свідчити Христа своєю поведінкою, стилем життя, турботою про слабших. Але цього замало. Ми повинні свідчити і Живим Словом. Біблія повинна бути завжди при нас. Щоб можна було аргументовано заперечити, переконати, заспокоїти. "А Ісус сказав так..." Добре було б при церквах, спільнотах проводити зустрічі-навчання як правильно,якісн о донести Слово Бога Живого до людини, щоб та почула, задумалась і сама захотіла "зануритись в глибини Божого Слова".
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Gift dame søker sexvenn Vikersund