Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 72 гостей на сайті
Євангелізація
10
серп.
2017
Кроки до порятунку Друк e-mail
Євангелізація

Колись говорили, що усі дороги ведуть до Риму. Подібно у Біблії, кожна книга, навіть стишок веде до Бога і відповідає на потреби життя. Візьмемо для прикладу книгу Неємії. Неємія «Ніхмія»- перекладається як «Бог – Утішитель».
В цій книзі розповідається про відбудову міста Єрусалиму після його зруйнування військами вавилонського царя Навуходоносора у 586 р. до н.е. Тоді єврейський народ, за відступлення від Бога, знову потрапив у неволю. На вигнанні Неємія був урядовцем - виночерпієм Перського царя Артаксеркса. І ось одного дня до нього прийшли люди з Єрусалиму і розповіли про стан міста….

І. Як виглядав Єрусалим? «І прийшов Ханані, один із братів моїх, він та люди з Юдеї. І запитав я їх про юдеїв, що врятувалися, що позосталі від полону, та про Єрусалим. А вони сказали мені: Позосталі, що лишилися з полону, там в окрузі, живуть у великій біді та в ганьбі, а мур Єрусалиму поруйнований, а брами його попалені вогнем...» (Неем.1:2,3). Колись квітуче місто, перлина сходу, лежить у руїні. Для кожного єврея Єрусалим це рідний дім, святиня, царська оселя, згадка слави і величі. Таким Єрусалимом, місцем перебування Бога, святинею для нас є дім, сім’я. родина…

 
18
лип.
2016
Важливе запрошення! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація

497Кожному приємно отримувати запрошення. Хочу пригадати найважливіше. Це запрошення може мати ключове значення для вашої долі. Ісус говорить: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бо ж ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!»Мт11.28 – 30.

І. Перед нами – велике запрошення Євангелії. Слово Боже запрошує усіх прийти до Христа. Молоді і старі, багаті і бідні, білі і чорні. Запрошуються віруючі і ті, хто далеко від Бога. Запрошені навіть найбільші з грішників. Для усіх «струджених і обтяжених» відкриті двері. Обтяжені гріхом. Через гріх ми втратили спілкування з Богом; через гріх ми мучимося і помираємо; через гріх ми живемо в тіні Божого гніву і приречені до пекла, «Бо заплат а за гріх – смерть». Духовна, тілесна і вічна смерть. Справді, це важкий тягар. Запрошені струджені. Зморені життям далеко від Бога, погонею за примарами, запереченням Бога…

Атеїсти відкидають Бога, бо бояться зустрічі з Ним, покарання, якого заслужили. Атеїстом можна бути лише в цьому світі. У вічності не має жодного атеїста. Інші змучені гріховними розвагами. Скільки праці люди віддають в барах, кабаках, розпусті. Господь говорить на сторінках Біблії: «Покинули Мене, джерело живої води, щоб собі подовбати водозбори, водозбори поламані, що води не тримають»Єр.2.13. Але в домах гріха не має щастя, вони – «розбиті водозбори, що води не тримають». Там не має радості для безсмертної душі.
 
15
трав.
2016
Радій і проповідуй! Друк e-mail
Євангелізація

І. Пішовши, вони повідомила тих, хто були з Ним, які сумували та плакали»Мр.16.10. Сумна картина. Найближчі друзі Ісуса зібрані разом «сумували та плакали». Плакали, згадуючи свою малодушність у хвилини випробувань, нерозуміння Його слів. Пригадували суперечки про те, хто з них більший. Можливо згадали маловірство, сплячість… Сумували, бо втратили свого Господа, який завжди був з ними. Переживали самотність , залишення, не потрібність…відчуття, знайомі для кожного. Сумні і налякані, бо страхалися майбутнього. У гробі з Господом запечатані їхні мрії та сподівання… Насмілюся сказати, що всі хто люблять Бога, теж досвідчили, що наші серця лукаві і зіпсовані. Можливо, ви падали так низько, що запитували себе, чи захоче Господь прощати вас? Але, полюбивши вас одного разу, Він любить і буде любити вас до кінця, не заради вас, але заради Свого Сина, який помер і воскрес за нас. Він не посоромився назвати нас братами. «Бо Хто освячує, і ті, хто освячується усі від Одного. З цієї причини не соромиться Він звати братами їх»Єв.2.11

 
25
квіт.
2016
З храмів - на вулиці. Друк
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація

Ісус сказав своїм учням: «Як Мене послав Отець, так і Я посилаю вас»(Ів.20.21). Кожний християнин є посланий Богом для виконання великого доручення в світі, який зневажив і відкинув Його. Цей світ теж відкине і зневажить тих, хто відважиться проповідувати Його Слово. Найважливіша справа на землі – служити Богу, рятувати людей від вічної загибелі. Проповідувати Боже Слово поза храмом, у людних місцях – велика можливість зменшувати кількість населення в пеклі.
Мойсей, Ісус Навин зверталися до народу стоячи під відкритим небом. Самуїл проповідував в полі, Ілля стоячи на вершині гори Кармел, звернувся до народу, що вагається з питанням: "Чи довго ви будете кульгати на двох колінах?" Йона ходив вулицями Ніневії кличучи: "Ще сорок днів - і Ніневія буде зруйнована!" Щоб послухати Неемію і Ездру, "зібрався весь народ, як один чоловік, на майдан". Справді, в Старому Завіті ми знаходимо багато прикладів проповідування на вулиці. Найдавніші і найкращі проповіді виголошувалися під відкритим небом.
Звернімо свій погляд до сторінок Нового Завіту, і там в пустелі, на березі річки, почуємо голос Івана Хрестителя, що закликає народ до покаяння. Наш Спаситель, більшу частину своїх проповідей виголосив на горі, біля моря або на вулицях. Перші християни проповідували в храмі, але з такою ж ревністю "і по домах безупинно навчали, і звіщали Євангелію Ісуса Христа". В середньовіччі мандрівні монахи і великі засновники місійних орденів, проповідували на відкритому повітрі. Якими слабким і безхребетними є наше служіння порівняно з ними. Піднесення Церкви завжди супроводжувалося зростанням проповіді в людних місцях. Їх сила була в святості і сміливості проповіді. Важко навіть уявити, що було б зі світом, якби не проповідь Божого Слова.

 
12
вер.
2015
Для вас це слово. Діян.13.26. Друк e-mail
Євангелізація
3_1_1«Для вас було послане слово спасіння цього»Діян.13.26. Чи ти чуєш, брате і сестро? Де б ти не був. Бог посилає для тебе слово спасіння. В гомоні світу лунає Слово Бога, пропонує порятунок в каруселі проблем. Це слово приходить крізь товщу віків, долає відстань простору. Не підвладне часу, бо: «Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме!»(Iс.40:8). Ще ніколи Слово Боже не мало таких засобів поширення. Зростають тиражі християнських книг, газет і журналів. Радіо і телебачення доносять Євангеліє в кожен дім. Інтернет відкриває нові можливості для євангелізації.
Слухаємо, але не виконуємо. «Не слухачі Закону справедливі перед Богом, але виконавці Закону виправдані будуть»(Рим.2:13).
Сучасна людина відслідковує політичні події, курси валют, попередження синоптиків… Але не живе по Божому Слову.  Слово Боже - це карта, яка допомагає нам прокласти курс по дорозі життя. «Для вас було послане слово спасіння цього»
В Біблії знаходимо  відповідь на важливі питання:
 
04
лют.
2015
Євангелізація! Приклад героїзму. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
iВ житті кожного з нас є свої герої, з яких ми хотіли б брати приклад. З кого  брати приклад нам, християнам? На сторінках Біблії та в історії Христової Церкви  зустрічаємо багато героїв,чиє життя можемо наслідувати. Сьогодні звернемо увагу на того, хто найбільше потрудився для євангелізації світу, котрий міг сказати: «Будьте наслідувачами мене, як я Христа». Це апостол Павло! Він своєю непохитною вірою ішов до найвищих ідеалів життя. «Я ні нащо не дивлюся і не дорожу своїм життя. тільки б з радістю пройти свою дорогу».  Будучи в темниці за проповідь Євангелії міг сказати: «Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг. Наостанку мені призначається вінок праведности, якого мені того дня дасть Господь, Суддя праведний; і не тільки мені, але й усім, хто прихід Його полюбив» 2.Тим.4.6-8.  Кінець його життя доводить, що це не були порожні слова. Апостол знав, куди йде і що його чекає. У Павла була мета - євангелізація, і за цю мету він був готовий померти. Це не означає, що апостол не цінував свого життя. Павло цінував час, кожну мить, бо кожна мить дарувала можливість служити Господу.
 
15
вер.
2014
Грані християнського життя: Церква. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
untitledЯ ніколи не зустрічав людей, які б, скажімо, грали у теніс планшетами, або мобільним телефоном забивали цвяхи. Це дорогі речі і в них є своє, особливе  призначення. Проте  багато разів спостерігав, як люди ламають найбільшу цінність – власне життя, використовуючи його не за призначенням. Минулого разу ми говорили про таку важливу грань людського життя, як молитва – спілкування з Богом. Сьогодні розглянемо іншу грань життя християнина – приналежність до Церкви, Божої родини. В раю Господь промовив до Адама: «Не добре чоловікові бути самому». Господь створив для чоловіка жінку, дарував йому сімю. Бог спілкувався з першою родиною на землі, це була Його родина. Пізніше Ізраїль став Його народом – Божою родиною, якою Господь опікувався в особливий спосіб. В Новому Завіті Церква - це Божа родина. Перебуваючи в Церкві християнин перебуває у Божій родині. Це велика честь. Люди радіють, коли є членами впливових родин сильних цього світу. Але бути членом Божої сімї  – найбільша радість!
 
07
вер.
2014
Грані християнського життя: Молитва. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
У всесвіті кожен атом і кожна зоря має своє місце, шлях і мету існування. Для чого ми живемо?  Один древній цар звернувся до Всевишнього і сказав: «Ти покажеш мені дорогу життя» (Пс. 15:11). Це був Давид. Його син Соломон сказав те ж, але по-іншому: «У всіх твоїх дорогах пізнавай Його, і Він випростує твої стежки» (Прип. 3: 6).
Ми створені Ним і для Нього і для Його цілей. Вони вічні: «Задум Господній навіки стоятиме, думки Його серця на вічні віки»Пс.32.11.  Хтось сказав: "Бог шукає людей, через яких Він буде робити неможливе. Як шкода, що ми плануємо тільки те, що ми можемо досягти самостійно "
Божі плани незмінні, ви були створені жити вічно, навіть коли серце зупиниться. Ні одна людина не може уявити себе мертвим. Смерті фактично не існує. Від того, як ми живемо разом залежить наша вічність. Ми проведемо у вічності більше часу ніж тут на землі…
Святе Письмо визначає християнина як чужинця, що йде по цьому житті. Ось один з багатьох текстів: «Вони мандрівники і прибульці на землі» (Євр. 11:13).
 
21
трав.
2013
Євангелізація Друк
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
Кожний спасенний віруючий, хто ще не на небі, повинен турбуватися про долю кожного грішника, який ще не в пеклі. В Небесному Царстві критична нестача робочої сили, в справі проповіді Євангелії безробіття не буває. В Євангелії від Марка є один з найкращих уривків писання: «Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангелію всякому створінню». Ми повинні ці слова не тільки читати, слухати, але і виконувати.  Як нам взнати, кому і коли говорити? Біблія говорить, що ми повинні розповідати про Бога всякій людині. Не всім і не завжди успішно, але завжди і всім. Кожна зустріч з будь якою людиною не є випадковість. Але Бог хоче, щоб я розповів цій людині про Христа, щоб зробив це ввічливо, з любовю і милосердям, а наслідок проповіді - справа Бога. Не можна бути грубим, ображати людину - це гріх. Потрібно ніжно стукати до серця. Слухаючи Божого Слова ми повинні намагатися розповісти Добру новину кожній людині, відмова є гріхом.
 
31
бер.
2013
Євангелізм - велике доручення Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Євангелізація
evang«Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа;  навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку”(Матф.28:20,21).  Ідемо вулицею, працюємо, вирішуємо сотні питань…кожного дня зустрічаємо сотні людей. Може це не випадкові зустрічі, не випадкові люди? В світлі віри випадковостей не буває. «Ви мої свідки, - слово Господнє…»(Ис.43:10).  Велике доручення, яке Господь залишив своїй Церкві і кожному віруючому особисто, довіра і  відповідальність за виконання його.У цьому світі, може десь поряд живуть люди, котрих тільки ти можеш привести до Христа. Ми відповідальні за євангелізацію сучасного світу і покоління, яке зараз проживає на землі. Успіх нашого свідчення залежить від нашого пізнання  Бога. Апостол Павло писав: «Не соромлюся, бо знаю, в кого я увірував» (2Тим.1:12). Ми можемо бути свідками тільки того, що самі пережили. Якщо Христос родився в моєму серці, помер за мій гріх, воскресив мене з гробу гріха, тоді я можу про це розповідати іншим людям.  Попри всі масові засоби євангелізації, різного роду заходи і методи – особистий євангелізм був і залишається найкращим способом поширення Божого Царства.  Це розмова один на один, коли ти бачиш очі людини, розмовляєш, слухаєш. Це щирі відносини, ділення власним досвідом і переживаннями. Переміна  нашого життя звіщає світу Божу любов, милосердя і всемогутність. Навернений алкоголік може свідчити залежним від алкоголю, наркоман іде рятувати наркоманів, розкаяний грішник може врятувати сотні людей, які переживають подібні проблеми. «Побачивши сміливість Петра і Івана… дивувались і спізнали, що вони були з Ісусом»(Деян.4:13). Чи люди нашого оточення - в сімї, на роботі,  бачать, що ми з Ісусом?
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 3
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sex kontakt annonse‎ Frosta